Nieuweschool wint landelijke onderwijsprijs

Print
Nieuweschool wint landelijke onderwijsprijs

Johan van den Beucken, directeur Nieuweschool Panningen. Afbeelding: Mijntje Wismans (archief)

Panningen -

Nieuweschool uit Panningen heeft woensdag de Nationale Onderwijsprijs voor het basisonderwijs gewonnen. Het team kreeg in Leiden een bronzen olifant en 7000 euro.

Directeur Johan van den Beucken is reuzetrots, laat hij vanuit de bus op weg naar huis weten. „Ik vond het heel spannend. We mochten één minuut een filmpje laten zien en één minuut speechen. Dat was nog best lastig.” De jury koos de Panningse school omdat ze onderwijs aanbiedt, op maat, aan alle soorten kinderen. Niemand krijgt een ‘sticker’, want dat helpt niet, is de filosofie. Veel kinderen zijn zij-instromers omdat het onderwijs op andere scholen niet passend is of dat de (getraumatiseerde) kinderen gevlucht zijn vanwege een oorlog. Gedifferentieerd leren is de norm en het hele team staat daar volledig achter. Het ziekteverzuim onder de leerkrachten is extreem laag. Van het gewonnen geldbedrag gaat een deel in elk geval naar een uitgebreide schoolreis voor alle kinderen. „Ik denk dat we een park kiezen waar lang niet alle kinderen normaal gesproken naar toe kunnen”, zegt Van den Beucken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen