Lekker, weekend!

Vroeg uit de veren om vliegtuigen te spotten

Print
Vroeg uit de veren om vliegtuigen te spotten

Al 20.000 keer ‘spotten’ Erik en Patricia vliegtuigen, met als hoogtepunt de Air Force One met president George W. Bush. Maar er staan er nog heel wat op hun lijstje. Afbeelding: Harry Heuts

Geulle -

Lekker, weekend! De een is dan naast het voetbalveld te vinden, een ander slaapt gewoon uit. In deze rubriek vertellen Limburgers wat ze zoal doen in het weekeinde. Deze week: Bontgekleurde vliegtuigen spotten. Erik Boers (43) en Patricia van Geel (48) uit Geulle gaan er graag vroeg voor uit de veren.

Camera’s, lenzen, scanner, verrekijker, oordopjes, trapje, pen en papier en luchtvaartboek. Als Erik Boers en zijn vriendin Patricia van Geel vliegtuigen gaan spotten, rinkelt om zes uur ’s ochtends de wekker. Want het stel uit Geulle beperkt zijn tripjes niet tot Maastricht Aachen Airport maar reist naar zowat elk vliegveld in Europa.

Naar schatting 20.000 verschillende toestellen hebben ze gefotografeerd met als onbetwiste topper de Air Force One met daarin de Amerikaanse president Bush in 2005. „Bij spotters gaat het vaak om serienummers, maar bij ons is het kleurenschema net zo belangrijk. Zoals dat van de 737 van Coca Cola die vorig jaar als promotie van het WK voetbal de wereld over vloog. Hoe bonter hoe beter.”

Vandaar dat de shovelmachinist en de bakkerijmedewerkster hun site Binter Avia tion Photography hebben genoemd. Naar hun favoriete luchtvaartmaatschappij op de Canarische Eilanden met de felgroene kleuren. Ook na 20.000 foto’s is hun vliegtuighonger nog niet gestild. Zo staan de nieuwe 777-300’s van de Japanse regering bovenaan hun verlanglijstje. „Daar vlogen ze eerst met 747’s. Deze 777-300’s worden vaak opgefleurd met een Disney-, Pokémon- of Star Wars-afbeelding. Die hebben we nog niet voor onze lens gehad.”