Politie had zoekgebied Beesel vorige zomer al op het oog

De politie laat het bosgebied permanent bewaken.

De politie laat het bosgebied permanent bewaken. © René Corten

De politie bereidde de aanstaande doorzoeking van een bosperceel aan de Kerstenbergweg in Beesel afgelopen zomer al voor. De eigenaar werd toen om toestemming gevraagd.

Daan de Hulster

Overbuurvrouw van het circa 5500 vierkante meter grote terrein Hetty Hendriks laat desgevraagd weten dat ze afgelopen zomer werd benaderd door de politie. De politie vroeg de familie ook om het perceel voor de zoekactie in eigendom te houden en niet te verkopen. Hendriks zegt dat haar is verteld wanneer de daadwerkelijk actie op het terrein gaat plaatsvinden. Ze wil niet zeggen wanneer dit is.

Lees ook: Politie treft voorbereidingen voor zoekactie in Beesel

Particuliere beveiligers

Het perceel wordt sinds woensdagavond bewaakt door particuliere beveiligers die zijn ingehuurd door de politie. Naast het perceel zijn een mobiel toilet, schaftwagen en stroomaggregaat geplaatst. De politie wilde woensdag alleen kwijt dat ze voorbereidingen treft voor een zoekactie in het kader van een lopend onderzoek. De politie wil niet zeggen om welk onderzoek het gaat. Volgens een woordvoerder gaat er ‘ergens de komende dagen wat gebeuren’.

Burgemeester Petra Dassen van Beesel laat weten dat ze door de politie op de hoogte is gebracht van de activiteit in het gebied. Ze zegt er inhoudelijk geen mededelingen over te kunnen doen.

De paar omwonenden zijn woensdag geïnformeerd over de activiteit in het gebied. Zij weten niet wat de politie van plan is. De beveiligers van het bedrijf GS4 evenmin, zij zijn voor meerdere dagen ingeschakeld.

Marjo Winkens

Diverse media suggereren dat de aanstaande zoektocht te maken zou hebben met de verdwijning van Marjo Winkens uit Schimmert. De dan 17-jarige Winkens wordt voor het laatst gezien in de nacht van 1 op 2 september 1975. Ze is met een vriendin op de Sint Rosakermis in Sittard geweest en rijdt om half twee ’s nachts op de brommer terug naar huis. Daar komt ze nooit aan.

De brommer wordt gevonden langs een weggetje tussen Spaubeek en Schimmert. Een dag na de verdwijning vinden getuigen spullen van Winkens langs de Rijksweg tussen Swalmen en Beesel. Ter hoogte van kasteel Waterloo treffen ze haar bromfietshelm, legerjack, schoenen, portemonnee en toilettas aan. Een dagenlange zoektocht in het gebied levert niets op. Het beveiligde bosperceel ligt hemelsbreed op circa anderhalve kilometer afstand van het destijds doorzochte gebied.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee