Video: Geen ritje Engeland: migranten springen uit vrachtauto

Print

Migranten springen uit de vrachtwagen bij Brussel. Video: De Limburger

Een video van een groep migranten gaat momenteel rond op het internet.

De dashcambeelden laten zien hoe de mannen uit een Oostenrijkse vrachtwagen springen en het op een lopen zetten. Het gebeurde op een parkeerplaats langs de Brusselse Ring.

De beelden zijn gemaakt door de dashcam van een Nederlandse vrachtauto die in de buurt stond. Een van de migranten maakte eerst een gat in de zijkant van de vrachtwagen om uit het voertuig te geraken. Nadien volgden nog zes andere personen. De chauffeur merkte zelf nog op dat er iets vreemds aan de hand was, maar hen tegenhouden was niet meer mogelijk.

In een Facebook-bericht geeft transportbedrijf Aigner Powerful Logistics meer uitleg over het incident. “Zoals gewoonlijk controleerde de chauffeur voor zijn rit de vrachtwagen, maar hij had niks opgemerkt. Hij reed vervolgens naar zijn losplaats op ongeveer 30 kilometer van Brussel, waar hij een uur moest wachten. De inzittenden hadden toen waarschijnlijk door dat de truck niet richting Engeland reed.”

De politie werd meteen op de hoogte gebracht. De lading raakte niet beschadigd, al liep de schade aan de vrachtwagen zelf op tot enkele honderden euro’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen