Lezing over geschiedenis bevrijding van Noord-Limburg

Print
Lezing over geschiedenis bevrijding van Noord-Limburg

De lezing wordt door de auteurs gegeven aan de hand van het boek ‘Waar blijven de bevrijders’. Afbeelding: Heemkunde Meerlo-Wanssum

Meerlo -

In zaal ’t Brugeind aan de Hoofdstraat 74 in Meerlo verzorgen Hugo Levels en Eric Munnicks op 17 april de lezing: Waar blijven de bevrijders. De lezing begint om 19.30 uur.

In de lezing gaan ze in op de bevrijdingsgeschiedenis van Noord-Limburg tussen september 1944 en maart 1945. Ze staan daarbij specifiek stil bij de Slag van Overloon vanuit Duits en Engels perspectief, het vastlopen van het front in Noordelijk Limburg en de bevrijding. Speciale aandacht is er voor het Bruggenhoofd Venlo, Geijsteren, Broekhuizen, Blitterswijck en de operatie Schneemann in Wanssum. Ook de invloed van de mijnenvelden en hoe deze werden opgeruimd komt aan de orde. Verder ook de rol van Civil Affairs met veel nieuwe gedetailleerde informatie over de evacuatie van de bevolking, de voedselvoorziening, medische zaken en bevoorrading van de maasdorpen in de frontlijn vanaf november 1944. Tevens komt de bouw van de baileybrug aan de orde. De lezing wordt geïllustreerd met duidelijk kaartmateriaal, foto’s en documenten. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Bovendien is het mogelijk om het boek ‘Waar blijven de bevrijders’ te kopen. Hugo en Eric zijn de auteurs van het voornoemde boek. Beiden zijn al meer dan 35 jaar bezig met onderzoek rondom de Tweede Wereldoorlog in binnen- en buitenland.

De entree bedraagt 3,- euro. Leden van de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum hebben gratis entree.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen