Grote brand verwoest bedrijf op De Kempen in Budel

Print
Grote brand verwoest bedrijf op De Kempen in Budel

Afbeelding: ED/Michel Theeuwen

Budel -

Het textielbedrijf Back on Track op bedrijventerrein De Kempen in Budel is vrijdagmorgen door een brand verwoest.

De brand brak uit rond 02.45 uur. Bij aankomst stond het gebouw al van voor tot achteren in brand, zegt de officier van dienst. Inmiddels is de brandweer bezig om het vrijstaande pand gecontroleerd te laten uitbranden. Dat gaat zeker nog enige tijd duren. Het bedrijfsgebouw moet als verloren worden beschouwd.

De brandweer zet drie bluswagens, een tankwagen en een hoogwerker in. Ook worden gevaarlijke stoffen gemeten. De brand gaat gepaard met flinke rookwolken. In de relatief nieuwe loods zat geen asbest verwerkt.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog niks zeggen. Dat het vuur zo snel om zich heen greep en de loods van 20 bij 65 meter helemaal verwoestte, zou met de opgeslagen goederen te maken kunnen hebben, aldus de officier van dienst. Het bedrijf verkoopt welltex, een garen van onder meer polyester dat voor gezondheidsdoeleinden gebruikt wordt in bijvoorbeeld kleding en beschermende banden omdat het de doorbloeding bevordert, koelt of verwarmt.

De eigenaren van Back on Track waren ook aanwezig, maar wilden niks zeggen. Zij waren onder meer druk met het redden van een grote en een kleine vrachtwagen en een personenwagen die naast het brandende gebouw stonden. De brandweer slaagde er wel in die te behouden.