Scholenconcert in Horn: ‘Muziek is Klasse!’

Print
Scholenconcert in Horn: ‘Muziek is Klasse!’

Ook de allerkleinsten staan op het podium. Afbeelding: Harmonie De Drie Horens

Horn -

Harmonie De Drie Horens uit Horn en Scholengemeenschap Sint Ursula bestaan dit jaar beiden 100 jaar. Vrijdag 5 april vieren ze dit samen met een scholenconcert in de aula van de scholengemeenschap in Horn onder de naam ‘Muziek is Klasse!

Ruim twee jaar geleden ontstond een samenwerkingsverband tussen BS De Mussenberg in Horn, muziekschool Myouthic en Harmonie De Drie Horens met als doel om de muziek(les) weer terug te brengen in de klas. Cultuureducatie is belangrijk voor de (talent) ontwikkeling van kinderen. Het initiatief is er op gericht om de leerlingen kennis te laten maken met de muziekcultuur, en muziekonderwijs weer een vast onderdeel te laten zijn van het lesprogramma op de basisschool. Vorig jaar resulteerde dit project, genaamd ‘Muziek is Klasse!’, in een finale met optredens van bijna 300 leerlingen samen met de Jeugdharmonie van Horn.

In de afgelopen maanden heeft Petra Manders namens Myouthic muzieklessen verzorgd waarbij alle groepen een optreden hebben voorbereid. Samen met de Jeugdharmonie onder leiding van Ad Lamerigts staan ze vrijdag op het podium in de aula van Sint Ursula. Zingen, dansen, drummen, fluiten, blazen en acteren komen allemaal aan bod in de herkenbare musical- en filmmuziek nummers. Tijdens de grote finale staan ze samen op het podium voor het slotlied. Plannen om dit succesverhaal naar de toekomst verder uit te breiden in de vorm van workshops, naschoolse activiteiten en verdere samenwerking met het voortgezet onderwijs zijn er volop.

Gratis toegangskaarten voor ‘Muziek is Klasse!’ worden via de leerlingen op school verstrekt. Het concert begint om 19.00 uur en de zaal is open vanaf 18.30 uur.