Lions strandt in halve eindstrijd Final Four na thriller

Print
Lions strandt in halve eindstrijd Final Four na thriller

Afbeelding: Reza Karimi

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handballers van OCI-Lions zijn na een thriller uitgeschakeld in de Final Four. Visé was zaterdag in de Antwerpse Lotto Arena na twee verlengingen net te sterk in de halve eindstrijd: 42-39.

Zonder de deze week ontslagen coach Mark Schmetz toonde de ploeg ontzettend veel karakter. Het kwam na rust terug van een achterstand van vijf treffers, nadat ook nog Jacob Ramos en Ivar Stavast met rood van het veld waren gestuurd. Met 28-28 werd een verlenging uit het vuur gesleept. Net daarvoor was het Rob Schmeits niet gelukt om het duel in Limburgs voordeel te beslissen.

Fouten

Ook in de eerste verlenging gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Het verschil werd gemaakt in de tweede verlenging toen Lions een paar fouten maakte en Visé een gaatje kon slaan. Die marge bleef ook in de tweede vijf minuten op het bord, waardoor een zesde finale op rij werd misgelopen en men morgen tegen Aalsmeer strijd om plek drie.