Venrayse Alice Mensah virtuele gastvrouw in Ghana belevingscentrum Steyl

Print
Venrayse Alice Mensah virtuele gastvrouw in Ghana belevingscentrum Steyl

Alice Mensah: ‘Het is een hele belevenis gastvrouw te mogen zijn. Afbeelding: Wereldpaviljoen Steyl

Steyl / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren -

Alice Mensah (56) uit Venray is sinds de opening van het belevingscentrum Ghana in het Wereldpaviljoen Steyl de gastvrouw die iedereen begroet en welkom heet. Niet elke dag lijfelijk aanwezig, maar via de VR-experience.

In het Wereldpaviljoen maken de bezoekers na media april kennis met Ghana door onder andere een bijzondere Virtuel Reality ervaring. Deze 360 graden beleving van Marijn Poels begint met de begroeting van Alice. Wim Wijnhoven uit Blitterswijck maakte deze begroetingsopnames van Alice ruim recentelijk in het Wereldpaviljoen.

Alice is geboren in Kumasi - een van de grote steden van Ghana. Ze werd verpleegkundige en ging werken in het Academisch ziekenhuis in Accra. In deze stad werkte als leken-missionaris/ontwikkelingswerker ook Peter-Paul van Keijsteren uit Oirlo. Die was actief in een tehuis voor straatkinderen. De twee ontmoetten elkaar en het klikte. Eenentwintig jaar geleden trouwden ze in Ghana. “Dat was een groot feest”, zegt Alice. Enkele jaren later schonk ze in Ghana het leven aan een drieling: Keith, Ida en Sebastiaan.

Toen de drieling vier jaar was, verhuisde het gezin Van Keijsteren-Mensah naar Venray. “We zijn naar Nederland verhuisd voor onze kinderen, zodat ze hier goed onderwijs konden volgen”, aldus Alice die zelf een fulltime job heeft bij een logistiek bedrijf in Blerick.

Ze vindt het erg leuk dat in het Wereldpaviljoen nu aandacht wordt geschonken aan haar geboorteland. Én dat zij in de VR-experience optreedt als gastvouw. “De bezoekers maken hier kennis met mijn prachtig land, de dorpen, de markt en de school. Het is een hele belevenis”, aldus de gastvrouw, die graag de traditionele jurken van haar land draagt.