Agrariërs openen bedrijf tijdens Loeren bij de Boeren

Print
Agrariërs openen bedrijf tijdens Loeren bij de Boeren

Voor kinderen zijn er doe-activiteiten op de deelnemende bedrijven. Afbeelding: Werkgroep Loeren bij de Boeren

Herkenbosch / Vlodrop / Sint Odiliënberg -

Een zestal agrarische ondernemers en Waterschap Limburg opent in Sint Odiliënberg, Herkenbosch en Vlodrop zondag 28 april de deur voor bezoekers in het kader van ‘Loeren bij de Boeren’.

Een fietstocht van 25 kilometer leidt langs de deelnemende boerenbedrijven: Fruitbedrijf Hermans en Rundveehouderij Houben in Sint Odiliënberg, Tuinbouwbedrijf Heemels in Herkenbosch, Melkveehouderij Wolters, Boerderij Hoeve en Landwinkel Schurenhof, Planten- en akkerbouwbedrijf Wolters te Vlodrop en Waterschap Limburg in Vlodrop. Bezoekers kunnen met eigen ogen de verscheidenheid van de bedrijven zien als de diversiteit van het landschap beleven. Zien, horen en proeven staat hierin centraal. Tijdens deze negende editie van Loeren bij de Boeren wordt er extra aandacht besteed aan Natuurinclusieve Landbouw. Bezoekers krijgen informatie over onder andere moderne en duurzame landbouwtechnieken, gewasbeschermingsmiddelen, dierenwelzijn, kruidenrijke graslanden, bloemrijke akkerranden en inzicht in de werkzaamheden van Waterschap Limburg. Hiervoor wordt er samengewerkt met Natuurrijk Limburg, Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL), Boeren met Natuur en WBE Roerstreek e.o. Voor kinderen zijn er speciale doe-activiteiten en is er een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten zijn te downloaden via de website www.loerenbijdeboeren.com.

Starten kan bij ieder deelnemend bedrijf waar flyers met gegevens over de bedrijven en de route klaar liggen. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats bij Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, parkeerplaats aan de Kapittellaan in Sint Odiliënberg of in het centrum van Vlodrop aan de markt. Info via de website of Facebookpagina www.facebook.com/loeren.bijdeboeren