Jongeren laten ouderen niet buitenspel staan

Print
Jongeren laten ouderen niet buitenspel staan

De ouderen van De Weem zijn gekoppeld aan de leden van het team Meisjes onder -17 van vv Baarlo. Afbeelding: KERNgezond De Buitenspelval

Baarlo / Tegelen -

Rabobank Venlo e.o., partner van KERNgezond De Buitenspelval, was op 27 maart gastheer voor een traject dat loopt bij De Nieuwe Munt in Tegelen en bij De Weem in Baarlo.

Door samen met een vaste groep jongeren van een sportverenigingen het gehele jaar door activiteiten te beleven, zorgt KERNgezond De Buitenval ervoor dat ouderen niet buitenspel komen te staan. Het traject stimuleert jongeren en ouderen om van elkaar te leren, begrip voor elkaar te krijgen en respect.

Jongeren laten ouderen niet buitenspel staan
De jeugd van Sportclub Irene neemt deel aan activiteiten met ouderen van de Nieuwe Munt uit Tegelen. Foto: KERNgezond De Buitenspelval

De ouderen van de Nieuwe Munt zijn gekoppeld aan jongeren van Sportclub Irene en de ouderen van De Weem aan het team Meisjes onder-17 van vv Baarlo. De activiteit in het hoofdkantoor van Rabobank Venlo e.o. stond in het teken van Banking for Food, een onderwerp waar de Rabobank zich actief voor inzet. De deelnemers kregen voorlichting hierover, speelden een leuke quiz over voedsel en gingen zelf aan de slag met het bereiden van een gezond gerecht. Tijdens de activiteit constateerde de organisatie dat jong en oud een magische combinatie is.