MVV Barometer

MVV door de ogen van Marco van den Heuvel

Print
MVV door de ogen van Marco van den Heuvel

Afbeelding: Archieffoto Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV Barometer van VIA Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter Marco van den Heuvel.

Wie Marco van den Heuvel vraagt om iets te vertellen over MVV is uren zoet. De 39-jarige MVV-supporter is een spraakwaterval en valt niet stil. Hij kan de mooiste verhalen over zijn geliefde club vertellen. Vanaf zijn vijfde werd hij door zijn vader meegenomen naar MVV om vervolgens nooit meer weg te gaan. “Mijn vader ging altijd kijken in de Boschpoort. Dan kocht hij losse kaartjes voor een kwartje. Op mijn twaalfde ben ik echt een diehard fan geworden. Ik kwam in contact met Robin Ummels en hij besmette mij met het MVV-virus.”

Vanaf dat moment is Van den Heuvel verkocht en krijgt zijn moeder geen grip meer op hem, naar eigen zeggen. “Ik heb alle stadions in Nederland met MVV gezien.” De Maastrichtenaar maakte het soms wel bont. Toen hij met zijn ouders in een vakantiepark in Zandvoort zat en buiten met zijn zusje aan het wandelen was, reden er opeens allemaal auto’s met MVV vlaggen en sjaals langs. “Ik zei nog tegen mijn zusje ‘wat is hier loos’, bleek dat MVV tegen Telstar speelde en kampioen kon worden. Ik heb tegen mijn moeder gezegd: “Mam, als MVV zo dichtbij moet voetballen, dan moeten we erbij zijn”. Mijn moeder was die dag vijftig geworden, maar heeft vervolgens haar verjaardag in de auto met mijn vader en zusje naast het stadion gevierd. Ik had voor mijn vriendin en mij een kaartje in geregeld. MVV won met 2-0, maar omdat Cambuur ook won, werd de titel pas later gepakt.”

Een andere keer toen hij het bont maakte, was toen hij een bruiloft van een familielid miste vanwege MVV. “Op die bruiloft waren meer MVV-supporters maar die mochten niet gaan van hun moeder of vrouw. Mijn moeder hield zoveel van me dat ze me liet gaan. Na de wedstrijd ben ik met gierende banden naar het trouwfeest gereden en bij binnenkomst vlogen de MVV-fans op me af over hoe het was geweest.”

Indrukwekkend was op de Dijk in Volendam na de nieuwjaarsbrand toen MVV-fans sjaals bij het café legden. “De mensen kwamen uit de kerk en wij hebben zachtjes geklapt. Na de minuut stilte, kregen we een staande ovatie van het Volendamse publiek. Toen MVV scoorde ging ik uit mijn dak, maar toen de 1-1 viel, besefte ik dat het ook mooi was om die mensen iets van vreugde te geven.”

MVV betekent voor Van den Heuvel veel. “Daar begint het weekend mee. Je werkt de hele week en zodra het weekend is ga je naar de wedstrijd. Ik vind het altijd een kick om erbij te zijn.” Het kriebelt bij hem zodra hij het logo ziet. “Dat is us MVV-ke, us Mestreech, als ik Beppie mijn idool het Maastrichts volkslied hoor zingen dan zijn we in de Geusselt en gaan we er een feestje van maken. Ik moet wel eerlijk toegeven dat in de eredivisie de kick en de adrenaline duizend keer groter was. Ik hoop dat nog ooit mee te maken. Ik hoop dat we nacompetitie voetballen, dat is een loterij dus alles is mogelijk.”