Kernenergie

Actiegroep pleit voor Tihange-passage in coalitieakkoord

Print
Actiegroep pleit voor Tihange-passage in coalitieakkoord

Afbeelding: EPA

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

In het nieuwe coalitieakkoord van de provincie zou ook aandacht moeten komen voor de kerncentrale in Tihange.

Daarvoor pleit de vereniging Stop Tihange Nederland. Hoewel de provincie niks te zeggen heeft over het energiebeleid in België, vind de vereniging dat de verouderde kerncentrale, 38 km ten zuiden van Eijsden zo snel mogelijk gesloten dient te worden, „om te beginnen met de scheurtjesreactor Tihange 2.” De provincie zou dat standpunt in alle mogelijke internationale contacten moeten uitdragen. In het verkiezingsprogramma van CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks en PvdD zijn kritische passages opgenomen over Tihange, zegt de vereniging. „Het is nu zaak deze kritische houding ook te laten blijken in het nieuwe coalitieakkoord.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen