Logistiek

DSV neemt Panalpina voor miljarden over

Print
DSV neemt Panalpina voor miljarden over

Een vrachtvliegtuig van Panalpina wordt geladen. Afbeelding: Phillip Yip/Panlapina

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Maastricht-Airport / Heerlen / Hoensbroek -

DSV, een Deense logistieke multinational met vestigingen in Limburg, neemt zijn Zwitserse branchegenoot Panalpina over.

Eerder leken de overnameplannen te stranden, toen een grootaandeelhouder van Panalpina een bod van dik 3,6 miljard euro afwees. Nu de Deense logistieke gigant de aankoopsom heeft opgeschroefd tot circa 4,12 miljard euro, heeft de tegenstribbelende partij eieren voor haar geld gekozen.

Bij de combinatie werken samen meer dan 60.000 mensen. De omzet bedraagt bij elkaar opgeteld bijna 16 miljard euro. Volgens DSV belandt het concern door de overname in de top vier van zijn branche wereldwijd.

Zowel Panalpina als DVS heeft vestigingen in Limburg. Panalpina, een grote speler in luchtvracht en transport over zee, runt een ‘filiaal’ op Maastricht Aachen Airport, terwijl DSV in de provincie acht vestigingen exploiteert, met de regio Venlo als koploper. Daar werken ongeveer negenhonderd mensen voor het Deense concern.

In Venlo zit ook DSV Solutions Global (een van de drie divisies van de multinational) die meer dan vierhonderd Solutions-vestigingen met achttienduizend werknemers wereldwijd aanstuurt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen