Dit zijn de leukste (en flauwste) 1 april-grappen

Het is weer de dag dat we massaal in de maling worden genomen door vooral bedrijven. De ene grap is geslaagder dan de andere. Een greep uit de leukste en flauwste 1 april-grappen die de revue passeerden

Redactie

Visit Maastricht kwam een aantal dagen geleden met een bericht over een nieuwe collectie sportkleding met een prachtige Maastrichtse vlaai-print. Het kledingstuk kon op een hoop enthousiasme rekenen, maar maandag bleek wat velen al vermoedden: het is een grap.

Ook shampoomerk Andrélon deed een duit in het zakje: Speciale shampoo voor borsthaar?

Dropmerk Venco liep alvast vooruit op de Brexit: geen Engelse, maar Nederlandse drop!

Scholengemeenschap Sophianum in Gulpen gaat fietsenstallingen personaliseren. Tegen betaling kun je zelfs gebruik maken van een heuse valetservice voor je fiets!

Temptation Island in de sneeuw? Binnenkort bij Videoland: Temptation Iceland

Ook een mooie: binnenkort bij de Lidl verkrijgbaar: chocopesto

© Lidl

Een basisschool in Roosendaal nam maandag zijn eigen leerlingen in de maling. Ze werden opgeroepen om in regenjas en met paraplu naar school te komen, want de sprinklerinstallatie zou getest worden… Grapje!

Grappenmaker Jochem Myjer kon het ook op deze dag niet laten om een gebbetje uit te halen. „Moet ik mij zorgen maken of is het gewoon een hond?” vroeg hij zich af bij deze foto op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog zo’n ‘overtuigende’ fototrucage: Valkenswaard zou Bruce Springsteen benoemd hebben tot ereburger. Door burgemeester Ederveen werd hem een medaille omgehangen:

Geen alcohol bij het vierdaags (blaas)muziekfestival Blow van het Wereld Muziek Concours Kerkrade? „Als de proef een succes blijkt, wordt er ook tijdens WMC 2021 geen alcohol meer geschonken op alle concertlocaties.”

Ook in het buitenland worden op 1 april grappen gemaakt. Wat dacht je van deze reclame voor een babytuigje voor op de motor:

De Rotterdamse burgerzaak introduceert een nieuwe manier om hamburgers te bezorgen; per drone.

Een zonnepaneel waar je positieve energie van krijgt? Het pratende zonnepaneel geeft je zelfs complimenten:

Of wat dacht je van de nieuwe dienst van Google waarmee je met tulpen kunt praten!

Jumbo heeft geluisterd naar opruimgoeroe Marie Kondo:

Veel medewerkers op kantoren zijn verschrikkelijk eenzaam. Een kantoorvis moet daar verandering in brengen.

Handig voor de echte supporter: De Veer Zien MVV-bivakmuts. In de kleuren rood-wit natuurlijk!

Schattig! De politie in Alphen aan den Rijn heeft er een nieuwe collega bij: Sambal de drugskat. Veel goedkoper dan een drugshond.

Veel mensen zullen het misschien jammer vinden dat dit een grap is: Frikandelspread speciaal van de Lidl

Een 3D-bril in de bioscoop? Waarom geen lenzen?

Febo introduceert niet geheel toevallig juist op deze dag een nieuwe snack: de spaghettischijf:

© FEBO

Last van hooikoorts? Wat dacht je van een pollenfilter voor je neus.

Nog zo eentje waarvan sommigen misschien wel zouden willen dat het echt was: Chocomel-bruisballen voor in bad!

In dezelfde categorie: badschuim van de Valkenburgse brouwer Leeuw bier. (Met extra veel schuim).

Lingeriemerk Hunkemöller heeft ook uitgepakt voor 1 april. Een stel honden werd in bikini’s gehesen voor een filmpje over hun nieuwe collectie ‘dogkini’s’

Basic-Fit speelde in op de selfiehype met hun ‘No Sweat Selfie Zone’. Daar kun je een mooie gym-selfie nemen zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te werken!

„Bier voor échte vrouwen”, zo wordt het nieuwe bier Shultenfrau van de Aldi aangekondigd. „Heerlijk fris pils met een vleugje prosecco en een snufje chocolade.” In een mooi roze blik:

Heerlijk verfrissend: waterijs van Bar le Duc

Dat is nog eens handig! Pizza uit een 3D-printer

Een speciale app op je telefoon die ervoor zorgt dat hondenpoep in het donker oplicht, zodat je er niet per ongeluk in trapt. De HuisdierenApp herkent het fosfor in de drollen en laat dat in een straal van vijf meter oplichten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal