Kleurrijk spektakel tijdens halfvastenoptocht in Epen

Bij prachtig lenteweer hebben de carnavalsliefhebbers uit de regio Gulpen Wittem, Wijlre en Epen een bont feest van de halfvastenviering gemaakt. De organisatie van het spektakel was in handen van de plaatselijke carnavalsvereniging Der Vooseschtoets. Tal van uitbundig uitgedoste groepen trokken door de straten van Epen. Daarbij werden diverse thema’s uit het dorpsleven uitgebeeld. Honderden bezoekers waren richting Epen gekomen om te genieten van deze optocht die voor de tweede achtereenvolgende keer georganiseerd werd. Na de optocht was er een bijeenkomst op het Patronaatsplein waar de kinderen getrakteerd werden. Vervolgens trokken de carnavalisten richting het Patronaat waar verder gevierd werd. (Foto’s Gert Lammer)
Print

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen