Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

‘Je kunt in de keuken best een beetje goochelen, maar het moet leuk blijven’

‘Je kunt in de keuken best een beetje goochelen, maar het moet leuk blijven’

Ben Oostdam deed in een ver verleden de hotelschool Afbeelding: Rein Bollen

/ Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Ze hebben lol in koken, vinden het fijn om te delen. Vijf dagen per week staan Ben en Lily Oostdam uit Landgraaf in de keuken om maaltijden te bereiden voor mensen uit de buurt via Thuisafgehaald.

De tapas staan op tafel. Ben en Lily zijn zes weken in Andalucië geweest en verkeren nog in Spaanse sferen. „Het was heerlijk. Maar sommige mensen vinden het vreselijk als we weg zijn”, zegt Ben met een knipoog. Want zes weken zonder hun preistamppot, bami goreng, boeuf bourguignon of andere afhaalmaaltijd? Dat is afzien. Zeker als je niet kunt koken, of geen tijd hebt om een fatsoenlijk avondmaal te maken.

Ben: „We hebben wel eens gevraagd: hoe los je dat op als we er niet zijn? Heel veel uitsmijtertjes ...