Minibieb in Oirsbeek geopend

Print
Minibieb in Oirsbeek geopend

Wethouder John Essers opende de minibieb in Oirsbeek. Afbeelding: Gemeente Beekdaelen

Oirsbeek -

Beekdaelen is een bibliotheek rijker. De minibieb is vrijdag geopend aan de Dorpstraat 35 in Oirsbeek.

Iedereen mag er een boek uit halen en/of bij plaatsen. De openbare boekenkast is een initiatief van Mieke Baartmans en Margriet Kuijpers van de Culturele Vereniging Oirsbeek. Zij kregen vorig jaar een cheque van de toenmalige gemeente Schinnen voor zes minibiebkastjes in de kerkdorpen van Schinnen.

Minibiebkastjes

In de kernen Schinnen, Sweikhuizen en Puth zijn al vrijwilligers die een kastje gaan plaatsen en beheren. In Amstenrade en Doenrade komt nog een minibieb annex kinderboeken-zwerfstation op initiatief van Gwen Oort uit Puth, ambassadeur van de Stichting Zwerfboeken. In Beekdaelen zijn al twintig Kinderzwerfboeken-stations, waarvan meer dan de helft is gecombineerd met een minibieb, meestal binnenshuis.

Stichting Wereldwijd in Eckelrade maakt de minibiebkastjes. De stichting helpt asielzoekers, vluchtelingen, illegalen, alleenstaanden of gezinnen die willen terugkeren naar hun land.

Wethouder John Essers (GroenLinks) opende de minibieb en vroeg daarbij aandacht voor laaggeletterdheid. Bibliotheken kunnen er volgens hem aan bijdragen dat probleem op te lossen.