Foutparkeerders Maasgouw sneller beboet

Print
Foutparkeerders Maasgouw sneller beboet

Parkeren op de ‘stoep’ op Eiland in Stevensweert wordt gedoogd. Afbeelding: De Limburger

Maasbracht / Linne / Stevensweert -

Foutparkeerders in Maasgouw worden sneller beboet. Na vragen daarover van bewoners gaat de gemeente op sommige plekken het parkeerverbod aanpassen.

Na klachten van inwoners over parkeren op de stoep, zijn waarschuwingen uitgedeeld. Onder andere op de straat Eiland in Stevensweert bestond onduidelijkheid over wat precies als stoep wordt aangeduid. Bewoners parkeren daar al jaren zonder problemen. „Enkele weken geleden werden ineens waarschuwingen uitgedeeld”, vertelt bewoonster Claudia Coonen. Volgens de politie zou onze parkeerstrook overduidelijk een stoep zijn.” De gemeente laat weten dat er sinds kort weliswaar beboet wordt maar dat de situatie op Eiland wordt gedoogd. „In de toekomst worden hier parkeervakken aangelegd”, laat een woordvoerder weten.

Anders is het in Linne waar zich problemen voordoen op de Maasbrachterweg. Bewoners parkeren hier naar eigen zeggen al jaren op de brede stoep om het doorgaande verkeer niet te hinderen. Ook hier zijn inmiddels de eerste boetes uitgedeeld. De straat staat op korte termijn op de planning om aangepakt te worden. Dan zullen parkeervakken moeten zorgen voor duidelijkheid, zo hopen de bewoners.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen