Minister wil Albanese criminelen in Limburg aanpakken

Print
Minister wil Albanese criminelen in Limburg aanpakken

Minister Grapperhaus Afbeelding: ANP

Geleen / Maastricht / Venlo -

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil de toenemende invloed van Albanese criminelen in de Limburgse onderwereld terugdringen.

De bewindsman zegde maandag tijdens een werkbezoek aan Limburg toe er werk van te maken. Grapperhaus gaf aan dat hij de zorgen deelt die onder meer bij politie en burgemeesters leven over de machtsgreep van Albanese bendes in de Limburgse drugswereld. Hij sprak tijdens zijn werkbezoek met onder meer burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, burgemeester Antoin Scholten van Venlo en politiechef Ingrid Schäfer-Poels van de Eenheid Limburg.

Naar Albanië

De minister stelt dat hij vorige week zelf naar de Albanese hoofdstad is gevlogen om daar bij de regering aan te dringen meer te doen tegen de overlast van Albanese criminelen. „Ik ben naar Tirana gegaan om te eisen dat ze er daar ook werk van maken”, aldus Grapperhaus maandag na afloop van het werkbezoek.

Voor de minister staat het als een paal boven water dat de groeiende invloed van criminelen uit het Balkanland moet worden aangepakt. Volgens hem zijn zij actief in cocaïne- en mensenhandel.

Cocaïnehandel

De bendes uit het Balkanland zijn onder meer in Geleen en andere Zuid-Limburgse plaatsen actief, zo heeft de minister begrepen. „Binnen de cocaïnehandel zitten ze inmiddels in het hele netwerk, van Zuid-Amerika tot aan de transporten naar de Rotterdamse haven toe. En dus ook in Limburg.”

De politie wilde maandagavond niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van de minister.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →