Politieke twijfels over locatiekeuze voor fusieschool Leudal-West blijven

Print
Politieke twijfels over locatiekeuze voor fusieschool Leudal-West blijven

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Haler / Hunsel / Ittervoort / Neeritter / Heythuysen -

Politiek Leudal blijft twijfels houden over de vraag of de Kallestraat in Hunsel wel de juiste locatie is voor de fusieschool in Leudal-West. Dat bleek maandagavond in de raadscommissie sociaal.

Of de twijfels zullen leiden tot een voorstel in de gemeenteraadsvergadering om de locatiekeuze te heroverwegen, daar lieten de commissieleden zich niet over uit. Ze gaan eerst overleggen met hun fracties.

Ouders uit Ittervoort en Neeritter hielden de commissie maandag voor dat met de keuze voor de Kallestraat in Hunsel een verkeerd besluit is genomen. De Begoniastraat in Ittervoort, locatie van de huidige basisschool De Schakel, zou in financieel opzicht en qua verkeersveiligheid de betere optie zijn. Zij stelden over nieuwe informatie te beschikken die dat zou bevestigen.

Heroverweging

Richard Verheul, van Leudal Sociaal en in zijn periode als onderwijswethouder nauw bij het fusietraject betrokken, vond de argumenten onzin. Hij stelde dat de raad in mei vorig jaar over alle relevante informatie beschikte. Andere fracties toonden zich ontvankelijker voor de inbreng van de ouders. Bij zowel PAL, VVD, Ronduit Open en CDA leefden nog veel vragen over de locatiekeuze. Pieke Houben van coalitiefractie Samen Verder liet weten dat de nieuw aangedragen informatie hem er nog niet toe bewoog anders in de locatiekeuze te staan. Wel wil hij eerst nog inzicht in het verkeersplan dat voor de nieuwe school in de maak is.

Onderwijswethouder Robert Martens hield de commissie voor dat als fracties een heroverweging willen, dat via een motie in de raad moet gebeuren.

De ouders uit Neeritter en Ittervoort toonden zich na afloop tevreden, aangezien de discussie over de locatie nog niet is afgelopen.