Organisatie Boerebroélof 2020 voor Herungerstraot

Print
Organisatie Boerebroélof 2020 voor Herungerstraot

De Boerebroélof op het plein voor het stadhuis. Afbeelding: Renier Linders

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De organisatie van de Boerebroélof 2020 is toegewezen aan de Herungerstraot. Dat heeft Jocus maandagavond bekend gemaakt.

Venlo krijgt een ‘alderwetse boerebroélof’. Volgens Jocus wonen in de Herungerstraot veel echte Venlose vastelaovesvierders en zijn de buurtbewoners zeer betrokken bij het verenigingsleven. Zij zullen onder meer oude ambachten een plek geven in het volksfeest dat op carnavalsdinsdag zijn apotheose beleeft.

Daarnaast worden verbindingen gelegd met andere straten en met het naburige Herongen over de grens. De Herungerstraot wordt ook een ‘iconische’ straat genoemd, met het oude Bondsgebouw als boegbeeld.

Vastelaovend vieren leer je in je eigen buurt, aldus Jocus. Dat zal het nieuwe boerebroélofgezelschap ook gaan uitdragen. ‘Verdraagzaamheid, verbondenheid en gezelligheid; het begint allemaal in de straat waar je woont. Oftewel: de buurt aan zet!’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen