Herdenking rapper Nipsey Hussle eindigt in chaos

Print
Herdenking rapper Nipsey Hussle eindigt in chaos

Hussle werd zondag neergeschoten. Afbeelding: AFP

Een herdenking voor de zondag doodgeschoten rapper Nipsey Hussle is maandagavond flink uit de hand gelopen.

Honderden belangstellenden kwamen samen om de rapper eer te betuigen in Los Angeles, maar dat mondde uit in vechtpartijen waarbij meerdere mensen gewond raakten, schrijven verschillende Amerikaanse media. Een woordvoerder van de politie zegt dat zeker tien mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht, waarvan twee in kritieke toestand.

Paniek

De mensen waren bijeengekomen vlakbij de winkel van Nipsey waar hij werd neergeschoten. Daar ontstond een gevecht tussen een paar fans waarbij flessen drank en kaarsen braken, zegt een aanwezige. Er ontstond vervolgens paniek omdat gedacht werd dat er geschoten werd. Mensen probeerden snel een veilig heenkomen te zoeken en in het gedrang dat hierdoor ontstond, vielen volgens de politie de meeste gewonden.

Verdachte

De politie heeft inmiddels ook een verdachte in het vizier voor de dodelijke schietpartij van zondag. Op Twitter deelde de politie een foto van de vermeende dader die nog voortvluchtig is. Naast Nipsey werden nog twee andere mensen neergeschoten, zij liggen in stabiele toestand in het ziekenhuis.

Uit de autopsie bleek dat de wonden die de kogels veroorzaakten Hussle fataal werden. „De hulpverleners namen hem mee naar het ziekenhuis, waar hij om 5 voor 3 ’s middags overleed. Uit de autopsie is gebleken dat de wonden, veroorzaakt door de kogels die op hem zijn afgevuurd, hem uiteindelijk fataal zijn geworden. De manier van overlijden is vastgesteld als moord”, aldus de lijkschouwer in een officieel statement.