Mathijs Deen wint Halewijnprijs 2018

Print
Mathijs Deen wint Halewijnprijs 2018

Mathijs Deen (rechts) nam de Halewijnprijs in ontvangst. Afbeelding: John Peters Fotografie

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Uit de genomineerden Mathijs Deen, Hans Dekkers, Emily Kocken, Bart Koubaa, Peter Lenssen en Meindert Talma is Mathijs Deen uitgeroepen als winnaar van de Halewijnprijs 2018. De Reinaerttrofee 2018 voor Beste Boek namens de jongeren van Roermond gaat naar het boek ‘Pleisterplaats Belleville’ van Peter Lenssen.

De Halewijnprijs is de literatuurprijs van de stad Roermond en werd dit jaar voor de 32e keer uitgereikt. De prijs werd aan Mathijs Deen overhandigd door Rinus Rasenberg, de oprichter van de Halewijnprijs. Het werk van Mathijs Deen gaf de jury ‘een gevoel van eeuwigheid, van schoonheid, van troost, dat ons niet meer verlaat. Zijn enorme verbeeldingskracht en buitengewoon literair talent voeren ons mee over de wegen van Europa, alsof we er zelf bij zijn geweest. We wáren erbij. We blijven erbij. We laten hem niet meer los...’

De Reinaerttrofee werd aan Peter Lenssen uitgereikt door de jongerenjury samen met Özcan Akyol, die later in het programma nog sprak over het bevorderen van leesplezier bij jongeren. De jongeren hebben voor ‘Pleisterplaats Belleville’ gekozen omdat ze het boek prachtig geschreven vonden en omdat het onderwerp ze erg aansprak: „Je leest niet vaak over de invloed die een terroristische aanslag heeft op de nabestaanden van slachtoffers. Erg bijzonder om daar een boek over te lezen”, aldus één van de jongeren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen