Gert Verhulst stopt met Samson en Gert

Print

De Belgische acteur/presentator Gert Verhulst (51) stopt met zijn rol als Gert van het duo Gert & Samson. Dat heeft de Vlaming zelf bekendgemaakt. Of er een opvolger komt voor zijn personage, laat Studio 100 (waarvan Verhulst de baas is) in het midden. Ze benadrukken wel dat de hond Samson blijft bestaan.

Verhulst gaf eind vorig jaar al aan dat er een houdbaarheidsdatum stond op zijn rol als ‘Gertje’. ,,Ik ga dit niet doen tot mijn zestigste”, vertelde hij toen. ,,In mijn hoofd ben ik daar wel al mee bezig. En het is niet omdat ik stop dat we de figuur Samson niet voort kunnen laten leven. Ik zou heel graag hebben dat Samson blijft bestaan.”

15 seizoenen

Samson en Gert wordt al 15 seizoenen uitgezonden op de Vlaamse tv. De eerste aflevering kreeg de naam De bel doet het niet, een uitspraak die ‘de burgemeester’ vaak deed omdat hij altijd bij zijn vrienden moest aankloppen.

Gert Verhulst stopt met Samson en Gert

Bearded collie

Gert en zijn hond - Samson is een bearded collie met een licht spraakgebrek - veroverden al snel de harten van de Vlaamse kinderen. De eerste seizoenen richtten de twee zich veel tot de kijkers: ze lazen lezersbrieven voor, toonden tekeningen en kondigden cartoons aan. Na een paar jaar verdween de omroepfactor echter en werd Samson en Gert een puur fictieve kinderserie.

Muzikale carrière

De twee hadden ook een geslaagde muzikale carrière. Er verschenen in de loop der jaren 18 cd’s, goed voor meer dan 200 nummers. De kerstshows die Samson en Gert in de kerstvakantie speelden, vaak met enkele personages uit de reeks, trokken in België volle zalen. Ook werd er een merchandise-imperium opgezet, van Samsonworst tot Samsonknuffels en -brooddozen.

Afscheidsshow

Van 21 tot 30 december wordt een afscheidsshow voor Samson en Gert georganiseerd, waarin alle Samsonhits voorbij komen. De Burgemeester, Albert Vermeersch (beter bekend als ‘Albertoooo’ of Meneer Spaghetti) en Eugène Van Leemhuyzen zijn erbij.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu