Video: Demonstratie bij abortuskliniek Roermond

Print

Anti-abortusdemonstratie kliniek Roermond. Video: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Stichting Stirezo Pro Life hield dinsdag haar maandelijkse demonstratie bij abortuskliniek Gynaikon aan de Bredeweg in Roermond.

Een tiental mannen en vrouwen, onder wie een priester en twee nonnen, bad de rozenkrans op het trottoir tegenover het medisch centrum waarin Gynaikon is gevestigd. Een aantal demonstranten had een grote foto op de borst hangen van een foetus in diverse ontwikkelstadia. Eén van de zusters droeg een beeltenis van een zwangere Maria op zich.

Video: Demonstratie bij abortuskliniek Roermond
Demonstranten bij de abortuskliniek. Foto: John Peters

De demonstranten deelden folders uit en spraken bezoekers van het medisch centrum aan. Ze zeggen ongewenst zwangere vrouwen een alternatief te willen bieden voor abortus. De meeste bezoekers van het medisch centrum bleken niet gecharmeerd van de manifestatie. “Ieder heeft recht op zijn mening, maar die hoef je anderen niet op te dringen. Het is al verdrietig genoeg als je hier als zwangere vrouw naartoe moet.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu