Video: Demonstratie bij abortuskliniek Roermond

Print

Anti-abortusdemonstratie kliniek Roermond. Video: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Stichting Stirezo Pro Life hield dinsdag haar maandelijkse demonstratie bij abortuskliniek Gynaikon aan de Bredeweg in Roermond.

Een tiental mannen en vrouwen, onder wie een priester en twee nonnen, bad de rozenkrans op het trottoir tegenover het medisch centrum waarin Gynaikon is gevestigd. Een aantal demonstranten had een grote foto op de borst hangen van een foetus in diverse ontwikkelstadia. Eén van de zusters droeg een beeltenis van een zwangere Maria op zich.

Video: Demonstratie bij abortuskliniek Roermond
Demonstranten bij de abortuskliniek. Foto: John Peters

De demonstranten deelden folders uit en spraken bezoekers van het medisch centrum aan. Ze zeggen ongewenst zwangere vrouwen een alternatief te willen bieden voor abortus. De meeste bezoekers van het medisch centrum bleken niet gecharmeerd van de manifestatie. “Ieder heeft recht op zijn mening, maar die hoef je anderen niet op te dringen. Het is al verdrietig genoeg als je hier als zwangere vrouw naartoe moet.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen