Viervoeters Zepp en Guus zijn de fijnproevers van chef-kok René Brienen

Print
Viervoeters Zepp en Guus zijn de fijnproevers van chef-kok René Brienen

Zepp en Guus mogen dan een imposante bouw hebben, ze zijn volgens baasje René Brienen om op te vreten. Afbeelding: Stefan Koopmans

Well - Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Zepp en Guus worden bij chef-kok René Brienen lekker verwend met allerlei heerlijks.

„Sinds 1986 hebben we altijd twee honden tegelijk gehad. Zepp en Guus zijn nu ruim 1,5 jaar bij ons en zijn ons vierde duo viervoeters”, zegt René Brienen, chef-kok en eigenaar van restaurant Brienen aan de Maas (een Michelinster) in Well blij.

„Elke dag laat ik ze drie keer uit, maar door de drukte van het restaurant zijn we blij dat ze elkaar hebben. Zepp en Guus zijn broers, maar ze zijn erg verschillend van karakter. De een is op een plezierige manier dominant, de ander is een echte goeie sul. Ze kunnen het prima samen vinden."

„Eerst hadden we Ur en Floor, twee newfoundlanders, maar die hadden het nogal zwaar hier met hun dikke vacht. Erna hebben we alleen nog landseers gehad. Dat zijn ook grote knapen, maar ranker en ze hebben niet zo’n dikke vacht. Ze kijken alsof ze je willen opvreten, maar ze zijn zo lief en vriendelijk dat zíj om op te vreten zijn. Echte fijnproevers zijn het. Regelmatig zitten ze aan de oesters, de ganzenlever of ossenhaas. Wel leggen ze stevige bolussen, dus als ik ze uitlaat, neem ik een grote schep mee. Ook de buren zijn dol op ze. Door hun imposante bouw boezemen deze rare snuiters ontzag in. Echte lieve topdogs zijn het.”