Weert maakt excuses voor verkiezingsbrief vol fouten

Print
Weert maakt excuses voor verkiezingsbrief vol fouten

De brief vol fouten. Afbeelding: Weert de Gekste

Weert -

De gemeente Weert heeft excuses aangeboden voor een brief vol taalfouten over de Europese verkiezingen.

De Engelstalige brief was verstuurd aan inwoners van Weert die afkomstig zijn uit andere Europese landen en bevatte informatie over hoe te stemmen voor Europa op 23 mei. De tekst wemelde van de taal- en spelfouten, slechte vertalingen en kromme zinnen.

Nieuwe brief

De gemeente laat weten dat de tekst niet meer was nagelezen voordat de brief werd verstuurd. „Heel slordig. Dat had niet mogen gebeuren”, meldt de gemeente Weert op haar website. Er gaat binnenkort alsnog een correct schrijven de deur uit naar de buitenlandse, stemgerechtigde inwoners. Wie vanuit Nederland wil stemmen, heeft nog voldoende tijd het formulier bij de brief in te vullen maar de gecorrigeerde teksten zijn ook op de gemeentelijke website gezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen