Bloesemtochten langs boomgaarden Catsop

Print
Bloesemtochten langs boomgaarden Catsop

De bloesemtochten gaan van start. Afbeelding: Frans Voncken

Catsop -

Deze maand vinden er in Zuid-Limburg bloesemtochten plaats onder begeleiding van een gids. Op zondag 14 april vinden er wandelingen plaats in Sweikhuizen, Mechelen, Welten, Nuth, Sint Geertruid en Oost-Maarland.

Tijdens de bloesemtochten gaan de gidsen in op de waarden van de Limburgse boomgaarden voor landschap, natuur en voor de mens. Wandelaars zullen ontdekken dat de boomgaarden in belangrijke mate bepalend zijn voor de afwisseling en beleefbaarheid van het landschap.

„Wandelen in de bloesemmaand is een ware beleving, het glooiende heuvellandschap wordt een uitgestrekt tapijt van lichtroze en wit gekleurde bloesem. Het is dan ook een uitgelezen kans om het karakteristieke Zuid-Limburg te ontdekken”, wordt gemeld.

Op Paaszondag 21 april is er een wandeling in Catsop en op Paasmaandag 22 staat Camerig-Kuttingen op het programma.

Startpunten, tijdstippen en overige informatie is te raadplegen via de website www.ikl-limburg.nl/bloesemmaand.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen