Video: Samenwerking Roermond City Swim en Maarten van der Weijden Foundation

Print

Maarten van der Weiden Roermond City Swim. Video: De Limburger

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermond City Swim gaat samenwerken met de Maarten van der Weijden Foundation. De openwaterzwemmer is als zijn agenda het toelaat zelf ook aanwezig tijdens het evenement op zaterdag 31 augustus.

Dat maakte voorzitter Léon Op de Coul dinsdagmiddag bekend tijdens een bijeenkomst van de Roermond City Swim in het Laurentius Ziekenhuis. De zwemmer had voor de aanwezigen een videoboodschap opgenomen. Of Van der Weijden - indien aanwezig in Roermond - ook daadwerkelijk mee zwemt in Roer en Maas is nog niet bekend. „De Maarten van der Weijden Foundation ondersteunt twaalf goede doelen waarin onderzoek naar kanker centraal staat. Dergelijke initiatieven ondersteunen wij uiteraard van harte. Binnenkort starten we een campagne waarin het publiek één van deze initiatieven kiest als landelijk goed doel voor de Roermond City Swim. Het andere deel van de opbrengst gaat dit jaar naar het Laurentius Ziekenhuis, waar als tweede locatie in Nederland een nieuwe methodiek wordt toegepast die moet zorgen voor een pijnlozere mammografie”, aldus Op de Coul. De opbrengsten van de twee eerdere edities van het zwemevenement in 2017 en 2018 kwamen ten goede aan het Toon Hermans Huis Roermond en de stichting STOPHersentumoren.

Inschrijfgeld omlaag

Deelnemers aan de derde editie van de Roermond City Swim hoeven dit jaar geen vooraf vastgesteld sponsorbedrag mee te brengen en bovendien wordt het inschrijfgeld flink verlaagd. Volwassenen betalen 15 euro voor deelname, kinderen 7,50 euro. „Hierdoor leggen we de lat een stuk lager en hopen we op nog meer deelnemers”, verduidelijkt Op de Coul. „Uiteraard gaan we er wel van uit dat iedereen die deelneemt zijn best doet om een mooi bedrag bij te dragen aan de goede doelen die wij dit jaar ondersteunen.”

Inschrijven voor de Roermond City Swim kan via www.roermondcityswim.nl