Jong bedrijf Nederweert werft bouwvakkers voor de muur van Trump

Print
Jong bedrijf Nederweert werft bouwvakkers voor de muur van Trump

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nederweert -

Het Nederweerter bedrijf The Next Crowd gaat helpen bouwvakkers en andere werklui te rekruteren voor de bouw van de muur van Trump, die wordt gebouwd op de grens van de Verenigde Staten en Mexico.

UPDATE 4 april: Inmiddels is gebleken dat het gaat om een PR-stunt van het bedrijf. Lees meer.

Het in 2017 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het maken van digitale vacaturewebsites voor projecten. De Amerikaanse overheid schreef een aanbestedingsprocedure uit voor bedrijven die een website konden bouwen om snel aan voldoende arbeidskrachten te komen voor de bouw van de muur.

Lees meer: Hoe een Limburgs bedrijf betrokken raakt bij de omstreden muur tussen de VS en Mexico

Verbazing

„Tot onze verbazing kwamen wij als winnaar uit de bus”, vertelt Lizette Bos van The Next Crowd. „Toen we gevraagd waren om in te schrijven op de aanbesteding dachten we nog dat het een grap was. Maar donderdag gaat de recruitmentwebsite online.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen