Cel geëist voor aanranden van meisjes bij station in Echt

Print
Cel geëist voor aanranden van meisjes bij station in Echt

Het station in Echt Afbeelding: Streetview

Echt -

Tegen een asielzoeker uit Eritrea is anderhalf jaar cel geëist voor een reeks aanrandingen in treinen en op stations. De jongste slachtoffers waren 13 en 15 jaar, die in de buurt van het station in Echt werden betast.

De man had het volgens de aanklacht voorzien op meisjes en jonge vrouwen in heel Nederland. Aman K. (19) zou behalve in Limburg hebben toegeslagen in Noord-Brabant, Zuid-Holland, Groningen en Drenthe.

Omhelzen en kussen

K. ging volgens het Openbaar Ministerie steeds op dezelfde manier te werk. In een vrijwel lege coupé ging hij vlak naast de slachtoffers zitten, sprak ze aan in het Engels en gaf complimentjes. Daarna omhelsde en kuste hij ze. Ook betastte hij hun benen, billen en kruis en zat hij aan zichzelf.

De meeste slachtoffers verstijfden van angst en durfden niet weg te lopen, aldus het OM. Na afloop waren ze erg emotioneel en bang.

In de war

K. ontkende alles tijdens de rechtszaak in Assen. ,,De vrouwen zijn in de war, ik was het niet”, liet hij via een tolk weten.

Deskundigen concludeerden dat K. lijdt aan psychoses en aan een posttraumatisch stress-syndroom. Ze adviseerden tbs met dwangverpleging. Maar omdat de man geen verblijfsvergunning heeft, is tbs volgens de aanklaagster niet mogelijk. De uitspraak is op 16 april.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen