BAL en Leiden vermaken publiek met talloze dunks

Print
BAL en Leiden vermaken publiek met talloze dunks

Afbeelding: iStock

Weert -

Koploper ZZ Leiden en hekkensluiter Basketball Academie Limburg maakten er dinsdagavond een amusant spektakel van. De kersverse bekerkampioen won zoals verwacht met 103-84.

Leiden spurtte uit de startblokken en zette BAL binnen de minuut op 6-0 met daarbij 2 wonderschone dunks. Robin van Heukelom antwoordde brutaal met een drietje en met die fraaie acties was de toon gezet voor een zeer boeiende eerste helft.

Nonchalance

Vijf dunks aan de kant van Leiden, drie van BAL-center Tony Washington en 11 driepunters waarvan 7 met een Limburgs tintje. En er volgden in de 2e helft nog meer. Maar er was ook weer die vervelende jeugdige nonchalance bij de Weertenaren. Teveel balverlies (14 in de eerste helft, 21 in totaal) en onoplettendheid in de slotseconden toen Maurice Watson zomaar ongestoord van baseline tot baseline kon dribbelen en eenvoudig de marge op 10 bracht (49-39).

Op scherp

Coach Varagic was boos en zette zijn spelers in de rust op scherp. ,,Als onze spelverdelers controle houden en het team geduldig wacht op de goede optie, spelen wij beter. Maar ik ben tevreden. We gaven het beste.”

Het duel bleef ook in de 2e helft aangenaam maar zorgde Leiden wel eerst voor een comfortabele marge (72-51) voordat ze BAL deelgenoot maakten van het spektakel met maar liefst 24 driepunters en talloze dunks. Donderdag speelt BAL in eigen huis tegen Aris.