Tiende Rundje Koeberg wandeltocht krijgt aspergetintje

Print
Tiende Rundje Koeberg wandeltocht krijgt aspergetintje

Vanuit dorpscentrum Kerkeböske start de tiende editie van Rundje Koeberg Extra die dit jaar een aspergetintje krijgt. Afbeelding: Harry Jacobs

Helden -

De tiende Rundje Koeberg wandeltocht krijgt op zondag 14 april een feestelijk aspergetintje. Naast de gebruikelijke onderdelen hardlopen en fietsen kan er gewandeld worden over afstanden variërend van 7 tot 29 kilometer, waarbij onderweg een bezoek gebracht wordt aan diverse aspergebedrijven.

Wandelaars kunnen dit jaar kiezen uit afstanden van 7, 13, 21 en 29 kilometer door de natuur. In samenwerking met het AspergeGilde Peel en Maas is gekozen voor wandelroutes die langs en soms ook over aspergebedrijven lopen. Hier krijgen deelnemers die dat willen, uitleg van het gilde over de aspergeteelt en de betreffende bedrijven. De organisatie gaat ieder jaar een andere richting uit om de wandelaars steeds een nieuw stukje Peel en Maas te laten zien. Dit jaar voeren de duidelijk bewegwijzerde routes richting Maasbree, grotendeels over onverharde wegen door het buitengebied. De afstanden van 13, 21 en 29 km hebben een pauzemogelijkheid bij het clubgebouw van Jong Nederland in Maasbree. Op de pauzeplaats wordt er bovendien aspergesoep geserveerd. Hiermee biedt de organisatie de groeiende groep wandelaars en nordic walkers iets extra’s vanwege de feestelijke tiende editie.

Inschrijven voor de wandelingen is mogelijk vanaf 7.30 uur bij Kerkeböske, Aan de Koeberg 3, Helden. Deelnemers aan de tochten van 7 en 13 km kunnen starten tussen 07.30 en 13.00 uur; 21 km tussen 7.30 en 11.00 uur en voor 29 km starten tussen 7.30 en 10.00 uur. De tocht sluit om 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen tot 12 jaar.

De hardlopers kunnen tot 10.00 uur starten voor de 7, 13, 21 of 29 km. Voor de recreatieve fietsers begint het zomerprogramma met een gezamenlijke start om 9.15 uur voor een tocht van ongeveer 25 kilometer. Ook voor deze onderdelen bedraagt het inschrijfgeld €5,-. www.rundjekoeberg.nl