Jaarvergadering van heemkundevereniging Uit Ons Krijtland

Print
Jaarvergadering van heemkundevereniging Uit Ons Krijtland

Een spectaculaire vondst werd gedaan in de weilanden tussen Partij en Mechelen. Het betreft een Smith & Wesson revolver uit 1942. Aan de hand van het wapennummer heeft Peter Vrehen kunnen achterhalen dat het wapen heeft toebehoord aan de Amerikaanse generaal Dallas Walsch. Hij is tijdens de bevrijding van Zuid-Limburg gesneuveld. Afbeelding: Heemkundevereniging Uit Ons Krijtland

Epen -

Heemkundevereniging Uit Ons Krijtland belegt haar zevende jaarvergadering in herberg Peerboom, Wilhelminastraat 11 te Epen, op zondag 14 april. Aanvang is om 11.00 uur.

Na het bespreken van de jaarverslagen, financiële verantwoordingen en toekomstplannen, wordt afscheid genomen van Wim Creusen, medeoprichter en secretaris-penningmeester tot medio 2018. Om 11.45 wordt het officiële gedeelte afgesloten en zijn ook niet-leden welkom. Het is inmiddels traditie geworden dat er in dit deel van de bijeenkomst, een kop huisgemaakte soep wordt aangeboden. Van niet-leden wordt een bijdrage van 2.50 euro verwacht.

Voor het tweede gedeelte van de bijeenkomst is Peter Vrehen uit Mechelen uitgenodigd. Hij is bekend geworden door zijn vondsten met de metaaldetector. Diverse musea,waaronder het oorlogsmuseum in Eben Emael, stellen zijn vondsten tentoon. Momenteel is hij door archeologen van Sint Truiden ingeschakeld bij opgravingen van een voormalige abdij uit de elfde en twaalfde eeuw. Hij zal zijn verhaal onderbouwen met het tonen van voorwerpen die hij van onder het maaiveld naar boven haalde. Ook tijdens deze lezing zijn niet-leden welkom.