Groote Peel Buitendag: actief de natuur in met het hele gezin

Print
Groote Peel Buitendag: actief de natuur in met het hele gezin

Vanaf het Buitencentrum is een route van drie kilometer uitgezet waarbij onderweg spelletjes en ontdekopdrachten kunnen worden gedaan. Afbeelding: Staatbosbeheer

Ospel -

Staatsbosbeheer houdt zondag 14 april een Groote Peel Buitendag bij Buitencentrum De Pelen. Kinderen en hun begeleiders kunnen op deze dag meedoen met een ‘Spel- en ontdekroute’, broodjes bakken bij de vuurkorf, knutselen en een optreden bijwonen van Reintje & haar Voskes. Deelnamekaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Vanaf het Buitencentrum is een route van drie kilometer uitgezet waarbij onderweg spelletjes en ontdekopdrachten kunnen worden gedaan. Een aantal spellen komt uit ‘Natuursprong’ - een speel- en beweegprogramma in de natuur.

Bijkomend kunnen kinderen houten dieren versieren en broodjes bakken bij de vuurkorf. De Landelijke Fokkersclub Nederlandse Landgeiten brengt geiten met lammetjes, bokken, een bok met bokkenwagen en een ‘voelgeit’ mee. Reintje & haar Voskes zorgen voor de muzikale omlijsting. De vrolijke kinderband speelt en zingt om 13.30 en 15.00 uur vrolijke kinderliedjes in het (overdekte) amfitheater.

De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers van Staatsbosbeheer en leiding van Jong Nederland Ospel. Starten kan tussen 11.00 en 14.30 uur bij de balie van het Buitencentrum. Daar is voor 5 euro per kind een deelnamekaart met routebeschrijving te koop. Ouders hoeven niet te betalen. De deelnamekaart is tevens het toegangsbewijs voor de voorstelling van Reintje.

Meer informatie via depelen@staatsbosbeheer.nl of tel. 0495 641497.