Schietpartij in Venlo speelde in drugscircuit

Print
Schietpartij in Venlo speelde in drugscircuit

Afbeelding: iStock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De raadselachtige schietpartij in een pand aan de Van Speijkstraat in Venlo op 14 juni 2018 lijkt zich te hebben afgespeeld in het drugscircuit in die stad.

De politie blijkt in deze zaak op 18 december een 24-jarige Venlonaar als verdachte te hebben opgepakt. De man zit sindsdien in de cel en blijft daar voorlopig ook. Dat heeft de rechtbank Limburg in Roermond woensdag bepaald.

Cocaïne

Politie en justitie denken dat man na een ruzie over de verkoop van enkele bolletjes cocaïne heeft geschoten op een 32-jarige bewoner van het huis aan de Van Speijkstraat. Het slachtoffer raakte op donderdagavond gewond maar belde pas uren later zelf de politie.

Het onderzoek leidde een half jaar later tot de arrestatie van de 24-jarige Venlonaar. Met hem pakte de politie twee medeverdachten op. Over de vervolging van een hen heeft het Openbaar Ministerie nog geen beslissing genomen. De derde persoon, de chauffeur van de auto waarmee het trio waarschijnlijk naar de Van Speijkstraat is gereden, gaat vooralsnog vrijuit.

De verdachte die vastzit beroept zich op zijn zwijgrecht. Voordat de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt worden op verzoek van advocaat Hans Oudijk nog getuigen gehoord.