Politie lanceert video voor een veilige wielerkoers

Print

Video: Politie Limburg

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het wielerseizoen komt er weer aan en dat is voor Politie Limburg reden om een campagne te starten voor een veilige wielerkoers.

In het verleden zijn er regelmatig aanrijdingen of ‘bijna-aanrijdingen’ ontstaan tijdens een wielerwedstrijd, doordat bijvoorbeeld een automobilist of andere weggebruikers een weg willen oprijden waar op dat moment een wielerwedstrijd bezig is. Oud-wielrenner Gert Jakobs en profrenner Roy Curvers leggen uit hoe een koers is opgebouwd en vertellen onder andere over de ‘sluitrijder’. Nadat deze rijder is gepasseerd kan het publiek veilig oversteken. De video is vorig jaar in maart opgenomen op de Camerig in Vijlen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen