Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel vrijdag afgerond

Print

Zoeken naar Marjo Winkens. Video: Track’88

Reuver / Beesel / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De zoekactie naar Marjo Winkens in een bosperceel in Beesel gaat nog enkele dagen door. De politie verwacht dat de werkzaamheden vrijdagmiddag kunnen worden afgerond.

Bij de zoekactie op het perceel aan de Kerstenbergweg is inmiddels een tweede graafmachine ingezet. Eerder deze week heeft al forensisch onderzoek plaatsgevonden. Ook is een grondradar ingezet. Aan de zoekactie doen ook archeologen van het Nederlands Forensisch Instituut mee. De politie bereidde de doorzoeking afgelopen zomer al voor, nadat in het najaar van 2017 een betrouwbare tip over de mogelijke begraafplaats van Marjo Winkens binnenkwam.

Lees ook:Verdwijning Marjo Winkens: het drama dat nooit slijt

Bijna 44 jaar geleden verdween Marjo Winkens uit Schimmert. Ze had de laatste bus gemist na een bezoek aan de Sint Rosakermis in Sittard en leende de bromfiets van de moeder van haar vriendin. In de nacht van 1 op 2 september 1975 reed ze om half twee ’s nachts terug naar huis, maar daar is ze nooit aangekomen.

Lees ook: Zoekacties in cold cases vrijwel altijd zonder resultaat

De brommer werd gevonden langs een weggetje tussen Spaubeek en Schimmert. Een dag na de verdwijning vonden getuigen spullen van Winkens langs de Rijksweg tussen Swalmen en Beesel. Ter hoogte van kasteel Waterloo troffen ze haar bromfietshelm, legerjack, schoenen, portemonnee en toilettas aan. Een dagenlange zoektocht in het gebied leverde niets op. Het bosperceel dat nu wordt uitgekamd ligt hemelsbreed op circa anderhalve kilometer afstand van het destijds doorzochte gebied.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen