Minister Dekker kan aanblijven na excuses

Print
Minister Dekker kan aanblijven na excuses

Minister Sander Dekker Afbeelding: AD/Robin Utrecht

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) kan aanblijven. Een motie van wantrouwen die de PVV woensdag in het debat over de moord op Anne Faber tegen hem indiende, werd niet aangenomen.

Alleen DENK steunde de motie. De overige partijen waren wel kritisch, maar geven de VVD-minister de kans zijn werk voort te zetten.

Dekker had wel een moeilijk debat. Hij sloeg een nederige toon aan en erkende dat de overheid tekort is geschoten in de behandeling van Michael P. . P is voor de moord op Anne Faber, die hij pleegde tijdens een proefverlof, veroordeeld tot een langdurige gevangenisstraf

Volgens Kamerlid Gidi Markuszower van de PVV is er een ,,rechtstreeks verband'' tussen het gevoerde beleid en de moord op Anne Faber. ,,De minister is niet bereid maximale maatregelen te nemen'', vindt Markuszower. Hij kan zich vinden in een reeks aangekondigde maatregelen, maar vindt Dekker niet de juiste persoon om die uit te voeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →