Werving personeel voor Trump-muur blijkt uit de duim gezogen

Print
Werving personeel voor Trump-muur blijkt uit de duim gezogen

Afbeelding: Getty Images

Nederweert -

Het bureau The Next Crowd in Nederweert gaat niet meehelpen bouwvakkers te werven voor de Mexico-muur van de Amerikaanse president Trump.

Het bedrijf laat weten dat het om een PR-stunt gaat, een soort verlate 1 april-grap, bedoeld om aandacht te krijgen.

Het bureau maakte het ‘nieuws’ over de werving op dinsdag 2 april bekend via een persbericht. Journalisten van Limburgse en landelijke media die belden voor meer informatie kregen te horen dat het echt waar was, en zeker géén aprilgrap. De wervingssite zou donderdag online komen.

Anti-Trump

Maar een dag later meldt The Next Crowd dat het hele verhaal uit de duim is gezogen. Tegen de zakensite Sprout zegt Lizette Bos van The Next Crowd dat er donderdag geen wervingssite maar een humoristische ‘anti-Trumpsite’ zou worden gelanceerd. Die site zou een “Arjan Lubach-achtig” karakter krijgen.

Maar er kwamen bij het bureau bedreigingen binnen van mensen die boos waren over de ‘hulp’ aan de muur van Trump. Daarom besloot het Nederweertse bureau maar van de hele ‘stunt’ af te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen