Hall & Oates en Rowwen Hèze maken Bospop-programma compleet

Print
Hall & Oates en Rowwen Hèze maken Bospop-programma compleet

Hall & Oates komen naar Bospop. Afbeelding: Stuart Berg

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het programma voor Bospop 2019 is met de toevoeging van Daryl Hall & John Oates en Rowwen Hèze compleet. Eerder werden onder andere Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Joe Jackson, Flogging Molly en James Morrison aangekondigd. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Daryl Hall en John Oates hebben samen meer platen verkocht dan elk ander muzikaal duo in de popgeschiedenis. Het tweetal bestormde vanaf de tweede helft van de jaren zeventig tientallen keren de hitlijsten en schreef onder andere ‘Maneater’, ‘Adult Education’ en ‘I Can’t Go For That (No Can Do)’: nummers die als geen ander tekenend waren voor het muzikale tijdsbeeld. Na vijftien jaar stilte kwamen de heren in 2018 met nieuw werk.

Het gezelligste festival van Limburg is eigenlijk niet compleet zonder Rowwen Hèze. In de afgelopen dertig jaar is de band binnen Nederland uitgegroeid tot een live-act van legendarische proporties. Jong en oud herkennen de hits ‘Limburg’ en ‘Bestel Mar’ al bij het horen van de eerste akkoorden. Maar de mannen rusten niet op hun lauweren: in 2019 komen ze met een gloednieuwe plaat waarvoor ze de handen ineen hebben geslagen met producer Huub Reijnders, die ook meewerkte aan Guus Meeuwis’ met goud bekroonde album ‘GELUK’ en BLØF’s hitsingle ‘Zoutelande’.

Dit jaar start Bospop al op vrijdag en kent het festival dus niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. Meer info vind je hier.