IVN start Natuurgidsenopleiding in regio Midden-Limburg

Print
IVN start Natuurgidsenopleiding in regio Midden-Limburg

Wil jij je kennis over de natuur overdragen op anderen? Afbeelding: IVN Limburg

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Beegden / Helden -

De regio Midden-Limburg van IVN is op zoek naar mensen die hun kennis van de natuur willen overdragen. Eind dit jaar start er een nieuwe opleiding voor natuurgidsen.

De IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) is er voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. Als Natuurgids kan men aan de slag gaan als vrijwilliger bij een afdeling of de regio met allerlei educatieve activiteiten op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid, zoals het organiseren en begeleiden van natuurwandelingen, fietstochten en natuuractiviteiten voor de jeugd. Deelnemers doen in de Natuurgidsenopleiding vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes, het werken met basisschoolleerlingen en meer. Bovendien leren deelnemers hun eigen regio goed kennen, met de eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden.

Op 17 april (NMC in Weert), 15 mei (‘t Leuke in Beegden) en 11 september (IVN in Helden) zijn er informatieavonden met uitleg over de cursus. Aanmelden voor een informatieavond kan via een e-mail met een voorkeurdatum naar: NGO2020.2021@gmail.com Meer info vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen