Om topless-foto ontslagen juf eist miljoenen: ‘Ik word gediscrimineerd als vrouw’

Print

Topless juf claimt miljoenen. Video: De Limburger

Een Amerikaanse leerkracht die begin dit jaar werd ontslagen omdat een leerling een naaktfoto van haar had, eist een schadevergoeding.

Hoe de oude toplessfoto bij de leerling terecht was gekomen is niet bekend. Volgens de vrouw had ze hem maar met een persoon gedeeld. De school vond dat haar positie onhoudbaar was geworden en stuurde haar de laan uit.

De vrouw laat het er echter niet bij. Ze vindt dat ze gediscrimineerd wordt en eist haar baan terug of een schadevergoeding van drie miljoen euro. „Als de tepels van een mannelijke docent zichtbaar zouden zijn, zou er geen straf volgen”, zei ze tegen Amerikaanse media.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen