Lekker lentetoetje: aardbeientaartjes met vanilleijs

Print

Deze taartjes heb je in een handomdraai op tafel. Heerlijk voor na het diner of als luxe lekkernij bij de koffie. Afbeelding: Studio Philippi

Vier de lente met deze snelle sappige fruittaartjes! Met een meloenbolletjeslepel schep je de geinige minibolletjes ijs op de taartjes.

Aardbeientaartjes met ijs
Voor 4 personen
Bereiden: 15 minuten
Oven: 20 minuten 

Ingrediënten: 
- 150 gram aardbeien
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 eetlepels geleisuiker voor halfzoete jam
- 1 ei, losgeklopt
- vanilleroomijs, voor erbij
- poedersuiker

Nodig: 
- bakplaat bekleed met bakpapier, meloenbolletjeslepel

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de puntjes van de deegplakjes zodat ze rond worden. Leg de deegrondjes op de bakplaat.
Schep in het midden van elk deegrondje 1 eetlepel geleisuiker. Verdeel de aardbeien over de suiker. Bestrijk de deegrand rondom dun met ei en vouw het deeg losjes om het fruit, druk het licht aan. Bestrijk ook de buitenkant van het deeg met ei.
Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Schep met de meloenbolletjeslepel bolletjes ijs op de lauwwarme of afgekoelde fruittaartjes en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi