Fotografiewandelingen vanaf Buitencentrum De Pelen

Print
Fotografiewandelingen vanaf Buitencentrum De Pelen

Leer de blik op de natuur te verscherpen tijdens de fotografiewandeling. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Staatsbosbeheer biedt in Nationaal Park De Groote Peel fotografiewandelingen aan, waarbij deelnemers, tijdens een korte excursie, informatie over het gebied en fotografietips krijgen. Deze wandelworkshops zijn bestemd voor mensen van vijftig plus en worden begeleid door een Peelgids.

De eerste excursieworkshop is op woensdag 17 april van 14.00 tot 16.30 uur. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren aan Nationaal Park De Groote Peel. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaan deelnemers fotograferen tijdens de wandeling. Onderweg leert een Peelgids de blik op de natuur te verscherpen, met name het waarnemen van kleuren en structuren, lichtval en diepte. Opgedane kennis wordt gelijk in de praktijk gebracht door het fotograferen van wat je tegen komt. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. Op woensdag 12 juni en woensdag 18 september zijn er ook wandelworkshops. Deelname kost zeven en een halve euro per persoon. Reserveren kan online. Deze workshop richt zich op de kijk op de natuur en niet op het technische gedeelte van het omgaan met je camera.