Banenmarkt

Werkzoekenden en bedrijven oriënteren zich op banenmarkt

Print
Werkzoekenden en bedrijven oriënteren zich op banenmarkt

De eerste contacten op de banenmarkt in Gennep. Afbeelding: Jos Gröniger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Werkzoekenden uit de gemeenten Bergen en Gennep begaven zich donderdagmiddag op de banenmarkt Pica Mare in Gennep. Op de markt die georganiseerd werd door de gemeenten Gennep en Bergen, Intos en Werkgeversservicepunt Noord-Limburg waren enkele tientallen bedrijven vertegenwoordigd.

De Gennepse wethouder Peter Lucassen opende de banenmarkt waarna de gasten zich konden oriënteren. Opvallend was dat de bedrijven uit de horeca, schoonmaakbranche, zorg en tuinbouw sterk vertegenwoordigd waren. Ook boden cv-dokters de bezoekers desgewenst met het opstellen van een Curriculum vitae.

Specifiek

Zo was Laarakker Groenteverwerking voor het eerst aanwezig. ,,We hebben doorlopend vacatures”, vertelde Birgit Kusters, ,,Vooral voor de technische dienst zijn we op zoek naar mensen. Ons personeel komt uit de regio. Ook uit Duitsland. Mensen die op een half uur rijden van ons bedrijf in Well hebben interesse. Maar kandidaten voor de job in de teelt mogen ook van verder weg komen.” Onder de bezoekers van de banenmarkt werd ook een enquête gehouden. In opdracht van de gemeente Gennep maakt Locus Netwerk een inventarisatie onder de werkzoekenden. ,,We werken aan een nieuwe strategie om werkzoekenden beter van dienst te zijn”, aldus wethouder Lucassen, ,,We hebben in Gennep een specifieke groep werkzoekenden.” Daarmee doelde de wethouder op het aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De bezoekers lieten zich onderscheiden in een groep die op de banenmarkt nieuwe contacten legde in de zoektocht naar een (andere) baan, en in een aantal mensen dat de bijeenkomst in Gennep als een verplicht nummertje zagen. Anderen zagen dat er geen banen in hun aandachtsveld werden aangeboden. ,,Er veel horeca, zorg en tuinbouw, en daar gaat mijn aandacht niet naar uit”, vertelde een jongeman die onlangs zijn studie stopte. Een 63-jarige aanwezige meldde zich bij de stand van de gemeente Bergen en vertrok spoorslags.

Het leeuwendeel van de bezoekers nam terdege de tijd. Zij zetten belangrijke stappen in de zoektocht naar een baan.