Man (54) overleden na schietpartij in Eindhoven

© ED/Bert Janssen

Op de Beukenlaan in Eindhoven is vrijdag op klaarlichte dag iemand neergeschoten. Het slachtoffer, een 54-jarige man, overleed later in de ochtend aan zijn verwondingen. Buurtbewoners weten om wie het gaat en zeggen afzonderlijk van elkaar dat hij op bezoek was bij zijn moeder.

Sanne Sleutjes, Sebastiaan Quekel, Chiel Timmermans

De eerste meldingen van de schietpartij, die plaatsvond op de parallelweg naast het viaduct, kwamen rond 09.30 uur binnen bij de politie. Toen de agenten arriveerden lag er een man bebloed naast zijn auto.

Reanimatie

Wat er precies gebeurd is en door wie er is geschoten, is nog niet duidelijk. De man werd op straat gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij komen te overlijden.

De omgeving rondom de Beukenlaan is nog altijd afgezet. Buurtbewoners kunnen hun huis niet in. Er zijn meerdere politiewagens en ambulances ter plaatse. De technische recherche is een sporenonderzoek begonnen.

Een politiehelikopter cirkelt boven Eindhoven en zoekt naar de dader(s).

Twee harde knallen

Een 74-jarige bewoner van de straat laat aan de telefoon weten dat hij zich rot is geschrokken. ,,Ik zat in de woonkamer de krant te lezen toen ik opeens twee hele harde knallen hoorde. Bam, bam!”, zegt hij. ,,Ik dacht meteen: zijn dat nou schoten? In onze straat? Het klonk veel te hard voor vuurwerk.”

De bewoner liep na de schoten naar het raam en zag zijn buurman op straat staan. ,,Die vertelde mij dat hij een hoop geschreeuw hoorde en een auto met piepende banden zag wegrijden. Op straat lag een man die niet bewoog.”

Huis niet in

Buiten staat een 33-jarige vrouw in de buurt van het afzetlint te kijken naar de hulpdiensten. Ze kan haar huis niet in omdat de straat volledig is afgezet. ,,Ik heb net mijn zoontje naar school gebracht”, laat ze geschrokken weten. Volgens haar is het de laatste tijd onrustig in de buurt. ,,Er is hier veel gajes op straat. Ik kan daar genoeg over vertellen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal