Schuurs verruilt Mattek-Sands voor Grönefeld: ‘Ze is nog niet fit genoeg’

Print
Schuurs verruilt Mattek-Sands voor Grönefeld: ‘Ze is nog niet fit genoeg’

Bethanie Mattek-Sands en Demi Schuurs tijdens de Australian Open begin dit jaar. Afbeelding: AD/Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Demi Schuurs (25) vormt niet langer een koppel met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. De Limburgse dubbelspelspecialiste, de nummer 7 van de wereld, vormt op Roland Garros en Wimbledon een duo met de Duitse Anna-Lena Grönefeld (33).

Schuurs speelde dit jaar alleen op het WTA-toernooi van Sydney en de Australian Open met Mattek-Sands, de voormalige nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Mattek-Sands liep op Wimbledon 2017 een ernstige knieblessure op en is mede daardoor teruggevallen op de wereldranglijst.

Blessure

,,Ik ben degene die de beslissing genomen heeft om te stoppen, vooral omdat zij nog niet fit genoeg is”, aldus Schuurs. ,,Gras vindt ze nog eng en aan de blessure die ze op Wimbledon heeft opgelopen, heeft ze een trauma overgehouden. Daardoor wil ze niet al te veel grastoernooien spelen.”

Schuurs speelde dit seizoen al samen met Grönefeld in Doha en Dubai. In Doha haalden zij de finale, in Dubai de laatste acht.